Translation by Roland van der Kleij

Algemene informatie voor elke NEWT (Naked European Walking Tour). Bekijk ook de aanbevolen paklijst

Data: De tour zal van de start tot de finish ongeveer één week duren en vindt in het algemeen plaats gedurende de eerste week van juli. Kijk voor exacte data en andere relevante informatie op de website,volgende NEWT (2018), bij het jaar dat van toepassing is.

Locatie: In de Europese Alpen, één week naakt wandelen, gewoonlijk ergens in de driehoek tussen München, Innsbruck en Salzburg.

Accommodatie: Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van een berghut als basiskamp. Deze is voorzien van een volledig ingerichte keuken, eetruimte, douches en wc, elektriciteit en is bereikbaar met de auto. Er zijn bedden aanwezig, maar linnengoed moet zelf meegenomen worden. Tijdens het verblijf in de hut maken we onze eigen ontbijt en lunches. Waarschijnlijk zullen we om beurten het avondeten in groepjes bereiden.

Route: De actuele route en het beginpunt wordt nog bepaald.

Moeilijkheid: De exacte route is tot het moment van de wandelweek nog niet bekend. We zullen mooie routes kiezen over goed gemarkeerde paden. Hierbij zullen we diverse Alpen beklimmen en afdalen. We zullen niet al te zware tochten maken, maar men moet er rekening mee houden dat we in de bergen wandelen. Goede schoenen en een redelijke conditie zijn erg aan te bevelen. De intentie is wandelingen binnen de grenzen van de mogelijkheden van de groep te houden, in het bijzonder om een goede mix van mannen en vrouwen te krijgen. Een gemixte groep wordt ten zeerste aangemoedigd.

Kleding: Het grootste deel van de tijd hebben zijn we voornemens ongekleed te zijn. Ook op de bergpaadjes en op de toppen, als het weer het toelaat. Kleding wordt normaal gesproken gedragen op het moment dat we door dorpjes wandelen en/of slaap- en eetgelegenheden bezoeken. De standard richtlijn (geen regel), die in de meeste situaties werkt is: asfalt = kleding ; geen asfalt = geen kleding.

Weer: De zonkracht kan in de Europese Alpen erg sterk zijn, speciaal op grotere hoogte. Zonnebrandmiddel en andere bescherming (hoofddeksel, zonnebril, etc.) worden sterk aangeraden. Het weer in de Alpen kan heel snel omslaan. Een nooddeken, een regenjas, een paraplu of ander beschermend materiaal kunnen goed bruikbaar zijn. We willen natuurlijk geen kleding dragen, maar soms kan kleding heel erg functioneel en noodzakelijk zijn.

Insecten: de Europese muggen hebben lange en scherpe snuiten. Ze hebben maar één doel – hun snuit in je zichtbare huid prikken. Antimuggencrème is aan te bevelen als basis element van je wandelkit, zeker in de Alpen (met uitzondering van de winter).

Accommodatie: De intentie is een kamp op te zetten op één vaste locatie óf te verblijven in een hut gedurende de week. Dit houdt in dat we overdag niet te veel mee hoeven te nemen. Alleen het proviand voor tijdens de wandeling de dag (lunch/snacks/drinken). Het is bij elke bergsport echter raadzaam extra proviand mee te nemen (just-in-case), voor onvoorziene omstandigheden. Voedsel voor een extra dag is altijd aan te bevelen. Iedereen moet er zelf voor zorgen voldoende water voor eigen gebruik bij zich te dragen.

Media: Dit is geen privé / geheime wandeling van een nudistenclub. Kom niet naar de wandeling als je gemotiveerd wordt door de foto’s op deze site als je zelf niet op een foto wil staan. Iedereen die mee doet aan de NEWT, gaat er expliciet mee akkoord dat er foto’s genomen worden van de belevenissen en gepubliceerd worden om anderen aan te moedigen dit ook te doen. Als je echt een fotofobie hebt en toch mee wilt doen, kan ik alleen adviseren je steeds achter een boom te verstoppen als er een camera getrokken wordt. Natuurlijk houden wij er rekening mee met wat je “goede kant” is en houden rekening met de pukkel op je neus of maken geen foto’s als je bijvoorbeeld lekker voorover gebukt staat.

Disclaimer: Dit is een informeel georganiseerde tocht door gelijkgestemden met een gemeenschappelijke interesse (naakt wandelen). Er is geen officiële status en er is geen officiële gids. Er wordt echter wel verwacht dat, om veiligheidsredenen en een goede samenwerking, de deelnemers de aanwijzingen van de organisator opvolgen. De groep wandelt tussen de aangewezen man voorop en de aangewezen “bezemwagen”. Tot slot, dit is geen protest mars, dit is slechts een wandeling door een fantastisch deel van natuur, met minder dan de meesten als noodzakelijk achten.

Om te zien waar je je interesse voor een komende wandeling kenbaar kunt maken, kijk dan op volgende NEWT (2018).

Zie je daar!